След споразумение с Окръжна прокуратура – Габрово, мъж е осъден за злоупотреба със средства, отпуснати по европейски програми

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Габрово, 36-годишен мъж е осъден на десет месеца лишаване от свобода, което наказание на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок за използване не по предназначение на получени средства от европейски фондове.

Веселен В. се призна за виновен за това, че при форма на вина пряк умисъл, за периода 23.06.2010 г – 17.05.2013 г. в с. Млечево, общ. Севлиево, използвал не по предназначение получени финансови средства от фондове, предоставени от Европейския съюз /Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони/ на българската държава, по договор в размер на 19 556,80 лв., за безвъзмездна финансова помощ по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ по „Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.“ като не ги изразходвал за закупуване на трактор с прикачен инвентар и за създаване на нови 18 дка орехови насаждения, съобразно договора – престъпление по чл. 254б, ал.1 НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка