След протест на Окръжна прокуратура – Бургас, Апелативният съд в града отказа да освободи предсрочно от затвора Петър Петров, който излежава присъда от 20 г. „лишаване от свобода“ за убийство и блудство с дете

След протест на Окръжна прокуратура – Бургас, Апелативният съд в града отмени акт на Окръжния съд, съгласно който осъденият за две престъпления – убийство на мъж, извършено по особено мъчителен за умъртвения начин и за блудство с едно от децата си - Петър Петров, трябваше да бъде освободен предсрочно.

За горепосочените две престъпления, на Петров е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 г., като до момента затворникът е изтърпял общо 17 г. 3 м. и 5 д. от наказанието.

Припомняме, че според акта на първоинстанционния съд Петров трябваше да бъде освободен предсрочно. Това наложи наблюдаващият прокурор да протестира съдебното определение. Той мотивира своя протест с фактите, че остатъкът от наказанието, който не е изтърпян е също не малък – приблизително 2 г. и 9 м. Лишеният от свобода не е бил посещаван от свои близки в затвора и не е запазил предишните си социални контакти, което сочи на лоши възможности за ресоциализация. Осъденият Петров е бил и сравнително малко време трудово ангажиран в затвора.

Апелативен съд – Бургас е приел мотивите на прокурора и е отказал условното предсрочно освобождаване на осъдения Петров.

Определението на съда е окончателно.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка