Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 31-годишен рецидивист за кражба

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Николай К., на 31 г., за това, че отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 17 юни 2017 г. в гр. Стара Загора, обвиняемият Николай К. отнел няколко бутилки марков алкохол от търговски обект. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Николай К. е осъждан многократно за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, за които са му били налагани наказания лишаване от свобода. За последно е бил освободен от Затвора – Стара Загора на 12 октомври 2015 г., след като изтърпял наложено му наказание лишаване от свобода за срок от една година.

Днес, 19 юни 2017 г., Районна прокуратура - Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка