Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 29-годишен мъж за държане на наркотични вещества

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Мирослав П., на 29 г., за това, че без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 17 юни 2017 г. в с. Християново, общ. Стара Загора, в обитаван от обвиняемия Мирослав П. имот, са били намерени и иззети наркотични вещества. При извършен полеви наркотест, е установено, че наркотичното вещество е марихуана /канабис/, като предстои назначаване и изготвяне на физико – химическа експертиза.

Обвинението срещу Мирослав П. е за тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 2 000 лева до 10 000 лева. Същото е извършено, след като обвиняемият е бил осъждан за умишлени престъпления, включително за такова, с предмет високорискови наркотични вещества. Деянието, предмет на настоящото производство, е извършено в изпитателния срок на условно осъждане на лишаване от свобода за срок от 14 месеца /с изпитателен срок от 3 години/ за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Мирослав П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 19 юни 2017 г., Районна прокуратура - Стара Загора ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка