Районна прокуратура – Бургас задържа за 48 ч. двама мъже от гр. Варна, обвинени в извършване на кражба на пари и накити от апартамент

Районна прокуратура – Бургас задържа за 48 часа Николай С. (на 37 г. от гр. Варна) и Тодор Х. (на 40 г. от гр. Варна).Те са обвинени в това, че на 09.08.2017 г., като съизвършители, при условията на опасен рецидив, от апартамент в гр. Бургас, ж.к. „Изгрев“, бл.150, чрез взломяване на секретен патрон на входната врата са проникнали в жилището и са отнели чужди движими вещи – сумата от 500 евро и златни накити с общо тегло 65 грама, от владението на собственика им, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, с което е извършил престъпление по чл. 196, ал.1,т.2, вр.чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1,вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б.“б“ от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 15 г.

Районна прокуратура – Бургас ще внесе (през следващите 48 часа) в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. То е мотивирано с наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени, както и с възможността двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, тъй като те нямат постоянен адрес в гр. Бургас, а според справката им за съдимост са извършвали престъпни деяния в различни градове от страната, като престъплението, за което им е повдигнато обвинение е извършено в условията на опасен рецидив.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка