По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден 36-годишен мъж за шофиране без свидетелство за управление на автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден Ивайло К.,на 36 г., обвинен за това, че управлявал моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото- престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по общия ред в седем съдебни заседания. След като е признат за виновен от Районен съд - Стара Загора на Ивайло К. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от две години при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 900  лева. На основание чл.68 ал.1 от Наказателния кодекс съдът е постановил Ивайло К. да изтърпи отделно и наложеното наказание по друго дело на Районен съд – Стара Загора в размер на три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим – отново за извършено престъпление по чл.343в,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Ивайло К. досъдебно производство е установено, че на 1 октомври 2015 г., около 10 часа, в гр. Стара Загора, по ул.”Хан Аспарух”, в посока от юг на север, Ивайло К. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес CL 500”. Той бил спрян за проверка от  трима полицейски служители в Първо РУ на МВР – Стара Загора, които изпълнявали служебните си задължения. Полицейските служители установили самоличността на водача – Ивайло К., който не представил свидетелство за управление на моторни превозно средство. Полицаите извършили проверка в дежурната част на ОД на МВР – Стара Загора, при която било констатирано, че Ивайло К. е неправоспособен водач и не притежавал свидетелство за управление на автомобил. Поради това те поискали съдействие от дежурната част и на мястото бил изпратен екип от сектор „Пътна полиция” от двама полицейски служители – младши автоконтрольори. Служителите на МВР съставили на Ивайло К. Акт за установяване на административно нарушение по чл.150 от Закона за движение по пътищата, който той подписал без възражения. По време на съдебните заседания Ивайло К.  е твърдял, че друг е управлявал автомобила, но защитната му позиция не е била подкрепена от доказателства, което е довело до осъдителната присъда на Районен съд-Стара Загора.  Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора в 15-дневен срок. 

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка