По обвинителен акт на Районна прокуратура - Чирпан е осъден 47-годишен мъж за шофиране на автомобил без свидетелство за управление

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Чирпан е осъден Юлиян Т., на 47 г., за това, че управлявал моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за такова деяние – престъпление по чл. 343в ал.2 от Наказателния кодекс. Районен съд - Чирпан е наложил на Юлиян Т. наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 1000 лева.

Юлиян Т. е неправоспособен водач. На 27 март 2017 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, той е бил спрян за проверка от полицейски служители. Те установили, че Юлиян Т. шофирал лек автомобил, марка „Мерцедес 208D-Спринтер“, без да притежава свидетелство за управление. През юни 2016 г. той е бил наказван по административен ред, че шофирал същия автомобил без свидетелство за управление. Юлиян Т. е бил осъждан и преди, като в момента спрямо него има висящо наказателно производство, внесено в съда с обвинителен акт, за престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс – за шофиране след употреба на алкохол. 

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора. 

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка