Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд турски шофьор, дал подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 46-годишен турски гражданин, дал подкуп на полицаи, за да не му съставят акт.

Обвинението срещу Осман Я. е за това, че на 06.04.2017 г., на главен път Русе-Велико Търново, в землището на с. Пиргово, дал подкуп-дар – 10 евро на длъжностни лица – двама младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР – Русе, за да не извършат действия по служба – да не му съставят Акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по ЗДвП – участниците в движението съобразяват своето поведение с пътната маркировка - престъплението по чл. 304а, пр.3, вр.чл.304, ал.1 от НК.

Полицейският автомобил, патрулирал по Главен път I-5 Русе-Велико Търново, като пред тях се движел влекач марка „Рено“ и прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия. В посоката, в която се движели движението се извършвало в една лента, като маркировката била единична непрекъсната линия. Въпреки това товарния автомобил предприел маневра „изпреварване“ и започнал да изпреварва колона от няколко автомобили, при което нарушил пътната маркировка и навлязъл в насрещното движение и създал реална предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие. Тъй като нарушението било изключително тежко полицейските служители догонили и спрели товарния автомобил. Обвиняемият знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицейски служители, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. В резултат на намисленото той сложил в документите си две банкноти от по 5 евро.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка