Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Сашо Щ., който дал подкуп на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Сашо Щ. (на 48г. от гр.Сунгурларе). Той е подсъдим за това, че на 18.05.2016 г. на територията на бензиностанция, находяща се в кв. “Възраждане“, в гр. Карнобат, дал подкуп в размер на 20 лв. на длъжностно лице – полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да не бъде санкциониран подсъдимият, който управлявал автомобил с неработещ заден габарит и да не му бъде извършена проверка за алкохол – престъпление по чл.304а, вр.чл.304, ал.1 от НК.

Подсъдимият шофирал товарен автомобил. Паркирал го на горепосочената бензиностанция. В този момент полицейските служители, които били на мястото забелязали, че габаритът на товарния автомобил не работи. Полицейските служители видели, че Сашо Щ. слиза от камиона и се отправя към намиращия се в близост търговки обект. Последвали го, след което провели разговор, в който обяснили, че трябва да проверят Сашо Щ., поради техническа неизправност в габаритите. По време на разговора у полицейските служители се появило съмнение, че подсъдимият е консумирал алкохол. Докато единият от полицаите проверявал данните на Сашо Щ. в служебния си автомобил, към него се приближил подсъдимият и пуснал една банкнота с номинал от 20 лв. през прозореца на колата. След това изрекъл думите „това е за акта“. Сашо Щ. бил задържан незабавно.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 25.04.2017 г.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка