Мъж, ползвал чужда банкова карта е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново 33-годишен мъж, ползвал чужда банкова карта, без съгласието на собственика е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Венцислав П. е признат за виновен за това, че в периода от 14.06.2015 г. до 19.06.2015 г. в гр. Плевен и в гр. Г.Оряховица, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – банкова карта и данни от същия платежен инструмент, без съгласието на собственика, като деянието не съставлява по тежко престъпление.

На 14.06.2015 г. в град Плевен, чрез мобилен телефон, използвал данни от платежен инструмент – банкова карта, като въвел номера на картата и трицифровият й CVC код за разпознаване, като направил плащане, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия за сумата от 699,99 лева, представляваща стойността на телевизор „Самсунг“.

На 16.06.2015 г., в гр. Плевен и на 19.06.2016 г., в гр. Г.Оряховица, чрез АТМ устройство, използвал същата банкова карта, без съгласието на собственика, като осъществил две неуспешни транзакции - престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26 от НК.

Потърпевшият изгубил банковата си карта на 13.06.2015 г. в гр. Плевен. На следващият ден тя била намерена от обвиняемия. Той решил да провери дали по сметката има налични парични средства. През мобилния си телефон, през точка за достъп до интернет с IP адрес поръчал и заплатил, чрез emag.bg*PayU към сайт за електронна търговия сумата от 699,99 лева за поръчан от него телевизор „Самсунг”, като за това плащане използвал данни от намерената банкова карта. В последствие направил на два пъти неуспешно теглене от ATM устройство в гр.Плевен и в гр. Горна Оряховица, тъй като не знаел ПИН код-а на картата.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка