Десет месеца затвор за опит за кражба на гориво от румънски ТИР след споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново

Десет месеца лишаване от свобода за опит за кражба на гориво от румънски ТИР ще изтърпи 32-годишен мъж, сред одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново.

Иван Т. се призна за виновен за това, че на 16.05.2017 г. в гр. Велико Търново, местност „Дълга лъка“ в условията на опасен рецидив чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – капачка и метална цедка на резервоара на товарен автомобил „DAF“ с влекач и чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и технически средства – отвертка и метален лост, направил опит да отнеме чужди движими вещи – 360 литра дизелово гориво на обща стойност 712,80 лева, от владението на румънския гражданин без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини - престъпление по чл. 196, ал. 1,  вр. чл. 195, ал. 1,  вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, вр. чл. 29 от НК.

На извършителят е наложено наказание от десет месеца лишаване от свобода при строг режим.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка