Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършено убийство в гр. Пловдив

3 Декември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 2 декември 2020 г., около 16 ч., е бил получен сигнал на тел. 112 за открити два трупа на мъже в апартамент на ул. „Киев“ в гр. Пловдив.  На място е пристигнал автопатрул на  IV РУ на ОД на МВР – Пловдив, който е открил в жилището мъртви двама братя – И.Й., на 62 г. и П.Й., на 58 г. Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването от служители на ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

След извършен оглед на местопроизшествието и на множество други действия по разследването, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за наличие на барутни частици на двата трупа  и от други лица, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от И.Й. на по-малкия му брат П.Й. с гладкоцевна нарезна пушка и последващо самоубийство на И.Й.

При направения оглед са били установени и иззети - гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси. По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление. Разследването по случая продължава.