Досъдебното производство, касаещо засятата и изсъхнала растителност на територията на ж.к. „Орел“ в гр. Разград, бе препратено по компетентност на Специализираната прокуратура

20 Ноември 2020 г.

С постановление на наблюдаващия заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Разград  Д. Николов от 19.11.2020 г. материалите по досъдебното производство, касаещо засятата и изсъхнала растителност на територията на ж.к. „Орел“ в гр. Разград, са изпратени по компетентност на Специализираната прокуратура в гр. София.

Наблюдаващият прокурор е приел, че не е бил осъществен цялостен контрол по реализация на проекта в рамките на който е и въпросната растителност.

Припомняме, че на 13.11.2020 г. по повод сигнал на председателя на Общински съвет –Разград бе разпоредено образуване на досъдебно производство, касаещо договор за обществена поръчка с предмет залесяване с иглолистни и широколистни насаждения. Още същият ден бяха извършени процесуално-следствени действия на територията на ж.к. “Орел“, където са засадени дръвчетата, и в двора на ОП "Паркстрой" – Разград.