Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняем за хулиганство

19 Октомври 2020 г.

Днес, 19.10.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н. И., на 25 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието било съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. 

На 28.02.2020 г. около 16,50 ч. полицейски служители при 04 РУ – СДВР били изпратени по сигнал за възникнал скандал на ул. „Княз Борис I“. Там установили А. Д., която заявила, че непосредствено преди идването им обвиняемият Н. И. се е държал изключително агресивно и затова тя се обадила на тел. 112. Полицейските служители заедно с А. Д. се отправили към мястото, където предполагали, че е отишъл обвиняемия.

На ул. „Цар Самуил” А. Д. посочила на полицаите Н. И. Те пристъпили към извършване на проверка. В този момент обвиняемият се насочил агресивно към А. Д., отправил към нея обидни думи и ѝ казал: „Ти полицаи ли ще ми викаш“. После Н. И. насочил агресията си към полицейските служители без каквато и да е провокация от тяхна страна. Съблякъл се гол до кръста, опитал да осуети полицейската проверка, викал, буйствал, наричал „смешници“ служителите в полицейския екип и се изхрачил върху лицето и униформата на един от тях. Като видели това, неговите колеги веднага се намесили и задържали Н. И.

Обвиняемият извършил тези действия на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото.

По случая било образувано досъдебно производство и спрямо обвиняемия Н. И. била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Предстои делото срещу него да продължи в съда.