Заместник-главният прокурор Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева присъстваха на събрание на Камарата на следователите в България

19 Октомври 2020 г.

На 17.10.2020 г. заместник-главният прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева присъстваха на общо събрание на Камарата на следователите в България, което се проведе в град Пловдив.

От името на главния прокурор Иван Гешев, прокурор Машева и прокурор Милева приветстваха следователите. На събранието присъства и Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и зам. главен прокурор.

„Убеден съм в професионалния потенциал и компетентност на следователите, както и че всеки от вас работи с пълна отдаденост и уважение към професията. Отчитайки предизвикателствата пред вашата работа и желанието ви за постигане на високи резултати и ефективност на водените разследвания, съм предприел конкретни стъпки за разширяване на правомощията по разследване на дела от страна на НСлС и следствените отдели в страната. Считам, че това е добра предпоставка за оптималното използване на пълния капацитет на следствените служби като ключов елемент за установяване на правовия ред и справедливостта в страната“, пише в поздравителния адрес на главния прокурор, изпратен до Камарата на следователите в България.