ОП Велико Търново разследва нарколаборатория за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества

18 Октомври 2020 г.

Окръжна прокуратура гр. Велико Търново разследва двама мъже за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

На 17.10.2020г. в гр. Горна Оряховица, служители на Районното управление на МВР в града са открили функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. В помещенията на бивш цех за разфасоване на месо, използвани като лабораторияса обособени зали за отглеждане и зала за сушене на канабис. Помещенията са снабдени с капково напояване, модерна вентилационна и отоплителна система, осигуряваща денонощно постоянна температура и влажност. Открити са засети около 1000 растения от рода на конопа и е иззета зелена листна маса реагираща на марихуана с тегло  14 кг. В лабораторията са полагали грижи две лица, които към момента са задържани по реда на ЗМВР.

Предстои привличане на лицата в качеството на обвиняеми, предявяване на обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК и задържането им за срок до 72ч, както и установяване и на други лица съпричастни към отглеждането и разпространението на наркотичните вещества.

Разследването продължава под ръководството на ВТОП.

Видео