По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново задържаха мъж за държане на наркотици

13 Октомври 2020 г.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Велико Търново и  взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем Б.С. за това, че на 22.02.2020 г., във гр. Велико Търново и в с. Ресен, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение – психоактивно вещество с наркотично действие 5F-MDMB-PINAKA и суха зелена растителна маса, със специфичен мирис, представляващо ново психоактивно вещество – смес, чието съдържание включва 5F-MDMB-PINAKA, всички наркотици на обща стойност 3 655,81 лв. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа, до довеждането му пред съда.

Съдът прие доводите на Окръжна прокуратура – Велико Търново счита, че са налице предпоставките за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд-В. Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.