По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол подсъдим е осъден на 3 г. лишаване от свобода за държане и разпространение на наркотици

25 Септември 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Х.Г. Той е подсъдим за това, че противозаконно разпространил високорискови наркотични вещества – метамфетамин и канабис, чрез продажбата им (за сумата от 30 лева) на мъж в град Елхово. Х.Г. е държал противозаконно метамфетамин и канабис в недвижим имот в град Елхово. Престъплението е осъществено в периода от 28.06.2019 г. до 29.09.2019 г. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл.5 и 4 от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият разпространил наркотичните вещества, продавайки ги на мъж. Продажбата е осъществена на кръстовище в град Елхово. След нея двамата мъже са задържани от полицейските служители. По-късно е извършено претърсване в дома на подсъдимия, където също са открити високорискови наркотични вещества.

Спрямо Х. Г. е наложено и наказание „глоба“ в размер на 5000 лева.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.