По споразумение на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим, шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и с чужди регистрационни табели

21 Септември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитата на подсъдимия Даниел Г. за извършени от него престъпления по чл. 343б, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, чл. 343б, ал. 3 от НК и чл. 345, ал. 1 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 24.11.2019 г., около 20,00 ч. в гр. София, по бул. „Цариградско шосе“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,99 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Даниел Г. е признал вината си и за това, че на горепосочената дата и място управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – канабис. Като канабисът е високорисково наркотично вещество, което подлежи на контрол съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

Подсъдимият се е признал за виновен и за това, че на същата дата и място си служил с табели с регистрационен номер, издадени за друго моторно превозно средство, поставени на собствения му лек автомобил.

На подсъдимия Даниел Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, както и „глоба“ в размер на 500 лева. Отнет в полза на държавата е лекият автомобил, собственост на подсъдимия.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.