7 Август 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишен мъж за грабеж на мобилен телефон от дете

Сподели

Днес, 7 август 2020 г., по искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Ф., на 23 г. Той е обвинен за това, че на 28.07.2020 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 170 лв., ведно със стъклен протектор на стойност 5 лв., силиконов калъф на стойност 10 лв. и сим-карта на стойност 10 лв., всичко на обща стойност 195 лв., от владението на 9–годишно момиче, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 вр. с чл. 198, ал. 1 вр. с чл. 29, ал. 1, б. "а" и б. "б" от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.Ф. е осъждан. На 28 юли 2020 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, той се разхождал, като видял, че две деца на 9 г. – момче и момиче, играели на улицата. Д.Ф. се приближил към тях. В това време 9-годишното момиче държало в ръката си мобилния телефон, собственост на другото дете. Обвиняемият издърпал със сила устройството от момичето и избягал. Децата съобщили на близките си за инцидента, като Д.Ф. е бил установен и задържан от полицията. 

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.