По наказателни производства на Районна прокуратура – Димитровград са осъдени двама турски шофьори, неизпълнили полицейско разпореждане за престой на буферен паркинг край с. Узунджово, обл. Хасково

4 Август 2020 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Димитровград е осъден М.М., на 47 г., турски гражданин, за това, че на 26.07.2020 г., около 18.50 ч., на автомагистрала „Марица",  до пътен възел Димитровград, обл. Хасково, противозаконно попречил на орrан на властта — двама младши автоконтрольори в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали" при ОД на МВР- Хасково, да изпълнят  задълженията си по контрола  на движението по пътищата, опазване на общественият ред, предотвратяване и разкриване на престьпления и нарушения, както и тези вменени им със заповед на министьра на здравеопазването, съгласно които подпомагат и насочват водачите на товарни автомобили, извършващи международен превоз към местата за изчакване, определени съгласно предписанията на Агенция „Пътна Инфраструктура", като в качеството му на водач на тежкотоварен  автомобил  „Волво",  не изпълнил полицейско разпореждане да отбие към буферен паркинг в бившето летище  Узунджово, за престой на тирове, до с.Узунджово, обл. Хасково, като спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението - престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, на М.М. е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

Определението на Районен съд – Димитровград е окончателно.

 

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Димитровград е осъден и О.О., на 30 г., турски гражданин, за това, че на 25.07.2020 г., на първокласен път I-5, до с.Крепост, обл. Хасково, противозаконно попречил на орган на властта - младши автоконтрольор  към РУ - Димитровград при ОД на МВР - Хасково, да изпълни задълженията си по контрол на движението по пътищата, опазване на обществения ред, предотвратяване и разкриване на пресrьпления и нарушения, като в качеството му на водач на тежкотоварен автомобил,  отказал да напусне района на автобусна спирка и да предостави документите си за самоличност – лична карта, паспорт и шофьорска книжка, както и да продължи движението си към обособен буферен паркинг в бившето летище Узунджово, за престой на тирове, до с.Узунджово, обл. Хасково - престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, на О.О. е наложено наказание „Глоба“ в размер на 2 000 лева.

Определението на Районен съд – Димитровград е окончателно.