Главният прокурор посети гр. Девня и гр. Суворово във връзка с операция по противодействие на битовата престъпност, по-рано се срещна с магистрати и съдебни служители от гр. Варна

4 Август 2020 г.

Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Девня и гр. Суворово във връзка с провеждаща се в района специализирана операция по противодействие на „битовата престъпност“. За момента са проверени 378 лица и 240 МПС. Задържани са 12 души, установени са 2 лица, обявени за общодържавно издирване. Образувани са 2 досъдебни производства – едно за притежание на наркотични вещества и едно за управление на МПС след употреба на наркотици.

Пълните резултати от действията на органите на полицията и прокуратурата ще бъдат обобщени след приключването на операцията.

По-рано Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Варна, както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители.

Посещението в гр. Варна е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района, с оглед реализиране на приоритетите на прокуратурата на Република България за ограничаване на конвенционалната престъпност, засягаща всички български граждани.