По искане на Районна прокуратура - Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж за извършена кражба

3 Август 2020 г.

По искане на Районна прокуратура - Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.А., на 29 г., за това, че на 25.05.2020 г., в гр. Хасково, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - дамска раница със съдържащите се в нея портмоне, вещи и парична сума в размер на 100 лв., всичко на обща стойност 172,46 лева, от владението на собственичката им, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б „б“ от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че в ранните утринни часове на 25.05.2020 г., в гр.Хасково, пострадалата оставила раницата си, в която носела пари, вещи и документ за самоличност – лична карта, на пейка в жилищен комплекс “Орфей“. Тя се отдалечила от мястото на около 4 метра. Обвиняемият взел раницата и проверил съдържанието й. От нея отнел парите и личната карта, а самата чанта и портмоне скрил. Документът оставил в дома си. След като бил установен, посочил местонахождението на захвърлените вещи, както и на личната карта на пострадалата и описал подробно механизма на осъщественото деяние.

Задържаният е осъждан многократно за престъпления от общ характер, като е изтърпял ефективно наказания „лишаване от свобода“.