Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство по повод инцидент в близост до протестиращите на „Орлов мост“ тази сутрин

31 Юли 2020 г.

Малко след 9 часа сутринта на 31.07.2020 г., възрастна жена е коментирала пред камерите на една от националните телевизии ситуацията, свързана с блокирането от страна на протестиращи на ключови  кръстовища и булеварди в центъра на столицата. В този момент към нея се приближил П. К., който  на висок глас започнал да й отправя обидни реплики, като я залял с вода, след което издърпал бастуна й и го хвърлил на земята. Случващото се е предавано „на живо“ по медиите. К. незабавно е задържан от органите на полицията, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство).

Към момента се извършват действия по разследването, под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Софийска районна прокуратура припомня, че спрямо К. се води и друго наказателно производство, отново по чл. 325 НК, за извършени от него миналата година хулигански действия в сградата на Специализирания наказателен съд, като към момента делото не е приключило и се намира в съдебната фаза на процеса.