По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Й., обвинен за държане на близо 500 грама хероин с цел разпространение

28 Юли 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Й. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително държал 497 грама хероин, с цел разпространение. Стойността на наркотичното вещество (по цени на съдопроизводството) възлиза на 44 801 лева. Престъплението е осъществено на 13.05.2020 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл.354а, ал.2, предл.1, т.4, вр. чл.1, изр.1, предл.4, алт.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив и в съучастие с Катя А., също привлечена към наказателна отговорност по престъпното деяние.

По време на разследването е установено, че хероинът се е намирал в частен имот, находящ се в местността „Високо напрежение“. Наркотикът е бил във владение на Стоян Й. и Катя А. (живеещи на семейни начала).

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.