По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 4 лица, обвинени в причиняване на множество средни телесни повреди на мъж

28 Юли 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Али С., Али А., Хасан А. и Асан Х. Те са обвинение за това, че са причинили множество средни телесни повреди на мъж. Престъплението е осъществено на 23.07.2020 г. в гр. Ямбол. То е квалифицирано по чл.129, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено при условията на съучастие между обвиняемите, които действали като съизвършители.

По време на разследването е установено, че между пострадалия и обвиняемите възникнал конфликт. Телесните увреждания са след нанасяне на удари с прът, ръце и крака по тялото на пострадалия мъж. Заключението на назначената по делото медицинска експертиза сочи, че телесните повреди са несъвместими с живота, което предоставя възможност за преквалифициране на повдигнатото обвинение в по-тежко.

Определението на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.