Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 31-годишен шофьор за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинал велосипедист

23 Юли 2020 г.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Г.Ш., на 31 г., за това, че на 21 юли 2020 г., през нощта, в землището на гр. Димитровград, обл. Хасково, в посока към гр. Меричлери, обл. Хасково, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ауди“, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 55-годишен мъж, като деецът е избягал от местопроизшествието - престъпление по чл. 343 ал. 3 буква В вр.  ал. 3 буква В вр. с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 22 юли 2020 г., около 6,50 часа, на третокласен път от гр. Димитровград, обл. Хасково, в посока гр. Меричлери, в крайпътна канавка е открит труп на мъж на видима възраст около 60 г. Близо до него е намерен черен велосипед, както и части от предна броня и стъкла от фар на лек автомобил.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността  на пострадалия – 55-годишен мъж, както и че смъртта му е настъпила вследствие на пътнотранспортно произшествие.  Само за няколко часа служители на ОД на МВР – Хасково са установили извършителя на деянието  - 31-годишния Г.Ш., който е управлявал лек автомобил, марка „Ауди“. Той е блъснал пострадалия мъж, който се движел с велосипед, след което напуснал местопроизшествието и  се прибрал в дома си в гр. Меричлери. Обвиняемият оставил автомобила в двора на негов роднина, където колата била намерена.  Г.Ш.  е бил открит в дома си и задържан от полицията. По делото се извършват процесуално-следствени действия.