По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Станислав А., подсъдим за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение

23 Юли 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Станислав А. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е държал близо 486 грама марихуана, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 03.11.2019 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.4 от НК.

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество е било открито при личен обиск, извършен спрямо обвиняемия от страна на полицейски служители. Торбата с наркотикът била залепена за вътрешната част на якето на подсъдимия.   

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.