Четири години и осем месеца „лишаване от свобода“ получи подсъдим за изнасилване по обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

23 Юли 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Венцислав Б. за извършено от него престъпление по чл. 152, ал.3, т.5, вр. ал. 2, т.1, вр. ал.1, т. 2,  пр. 1 и пр.2, вр. чл. 29, ал. 1, б „А“ от НК.

 На 15.10.2019 г., около 01:30 ч., в гр. София, в лек автомобил паркиран на черен път, Венцислав Б. се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години - Е.М., на 17 години, като я принудил към това със сила - дърпал я за косата, сложил ръка на устата и за да не вика и я притискал с тялото си, и със заплашване - че няма да я пусне и  няма да има възможност да сподели какво ѝ се е случило. Деянието подсъдимият е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На 20.07.2020 г. Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия Венцислав М., по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години и осем месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.