Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 42 - годишен мъж за противозаконно отнемане на лек автомобил

23 Юли 2020 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 42 г., за това, че на 16.07.2020 г., в гр. Хасково, като посредствен извършител чрез свой познат от гр.Хасково, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство - лек автомобил „Пежо 206“, от владението на собственика му, без неговото съгласие, с намерение да се ползва - престъпление по чл. 346 ал.1  от Наказателния кодекс.

По делото до момента е установено, че пострадалите загубили преди време ключа от ползвания семеен автомобил. Обвиняемият, който бил техен съсед, го намерил и запазил у себе си. На 16.07.2020 г. той дал ключа на свой познат, на когото дължал известна парична сума, като му казал, че може да задържи автомобила до връщането на парите. Х.Х. обяснил, че колата е собственост на сестра му. Свидетелят откарал автомобила в близост до свой имот, където бил намерен от служители на РУ-Хасково при ОД на МВР -Хасково.

Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 22.07.2020 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои внасяне в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.