Софийска районна прокуратура установи и повдигна обвинение и на третото лице, участвало в извършването на хулигански действия в стратегически обект в град София

22 Юли 2020 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство за извършени хулигански действия в метрото в гр. София, като случаят предизвика висок медиен интерес. Към наказателна отговорност за хулиганство в условията на съучастие бяха привлечени лицата М.С. и С.Т., а днес – 22.07.2020 г., е установено и привлечено към наказателна отговорност и третото лице, извършител на деянието - Е.Б.

Б. е обвинен в това, че на 20.07.2020 г. в гр. София, метростанция „Св. Климент Охридски“, в съучастие като извършител с М.С. и С.Т., е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –като извършителите натиснали бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има възникнала аварийна ситуация и деянието е извършено в стратегически обект в гр. София – престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Активните действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието.