15 Юли 2020 г.

Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна и в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е обвиняем за полово сношение с 15-годишно момче

Сподели

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 27-годишния Кирил М. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено полово сношение с лице от същия пол, като за това е употребил сила или заплашване – престъпление по член 157, ал. 1 от НК. Пострадалият е 15-годишно момче, което е братовчед на извършителя.

Деянието е от 12 юли тази година и е извършено в къща в ромската махала на кв. „Владиславово“ във Варна около 1,30 часа. Първоначално 27-годишният Кирил е бил задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Кирил М. е осъждан и е с трайни престъпни навици, мотивира искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение прокуратурата. Той няма и регистрация на територията на Варна, което е предпоставка да се укрие.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.