По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

15 Юли 2020 г.

Днес, 15 юли 2020 г., по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Р., на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че на 12 юли 2020 г., в гр. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство лек автомобил, марка „Нисан“, с пловдивска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,54 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента обвиняемият А.Р. е съдено три пъти - два пъти за документни престъпления и веднъж за даване на подкуп, като към момента не е реабилитиран по осъжданията. Обвиняемият многократно е наказван с наказателни постановления и фишове за нарушения на правилата за движение по пътищата като водач на моторно превозно средство.

Съдът прие, че няма опасност да се укрие, но е налице реална опасност от извършване на друго престъпление при мярка, по-лека от „задържане под стража“. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.