Ефективно наказание за рецидивист, извършил кражби в с. Рогозен

15 Юли 2020 г.

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Козлодуй В.И. е бил предаден на съд за извършено от него престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

По обяд на 16.04.2020 г., в с. Рогозен, подсъдимият И. проникнал в частен дом като скъсал комарника на прозореца. От там отнел телевизор и таблет, на обща стойност 745 лева. Няколко часа по-късно крадецът противозаконно присвоил и парична сума от 1150 лева от същия имот, а на следващия ден още 1850 лева.

Престъпните деяния били извършени от него при условията на опасен рецидив, след като бил осъждан с наложени ефективни наказания „лишаване от свобода“ и не са изтекли пет от години от изтърпяването им.

В съдебно заседание е било постигнато споразумение между Районна прокуратура – Козлодуй и защитата на подсъдимия В.И., което съдът е одобрил. Той се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и десет месеца „лишаване от свобода“. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.