Прокуратурата и ДАНС проведоха специализирана акция на територията на Митница Свиленград

21 Май 2014 г.

На 21 май 2014 г. прокуратурата и ДАНС проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление  по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК ...

На 21 май 2014 г. прокуратурата и ДАНС проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление  по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата модел „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград - Георги Георгиев, са открити и иззети около 1.5 кг. вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. 

Георги Георгиев е задържан. 

Към момента се извършват  претърсвания и изземвания в служебни помещения на митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.   

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.