Софийска районна прокуратура ще протестира мярката за неотклонение на Бисер Миланов

5 Март 2014 г.

Софийска районна прокуратура ще протестира определението на Софийски районен съд, който на 04.03.2014 г. измени мярката за неотклонение на Бисер Миланов в „Подписка“. На същия му беше повдигнато обвинение за закана с убийство спрямо Боряна Георгиева (чл.144 ...

Софийска районна прокуратура ще протестира определението на Софийски районен съд, който на 04.03.2014 г. измени мярката за неотклонение на Бисер Миланов в „Подписка“. На същия му беше повдигнато обвинение за закана с убийство спрямо Боряна Георгиева (чл.144 ал.3 вр. ал.1 НК). Делото беше внесено в съда с обвинителен акт, а Миланов беше с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно, Софийска районна прокуратура внесе втори обвинителен акт в Софийски районен съд срещу Бисер Миланов. Обвинението е за престъпление по чл. 162, ал. 1, вр. чл. 20,  ал.4, вр. ал. 1 от НК, за това, че на  02.11.2013 г., около 16.00 часа в гр. София, на кръстовището на бул. „Мария Луиза” и ул. „Екзарх Йосиф”, в съучастие като помагач, умишлено е улеснил извършването на престъплението, като е управлявал лек автомобил „Ауди” модел „Q 7” с рег. № СА 3555 НН и по този начин помогнал да бъде  чут от повече хора извършителят Цветан Йорданов Бонев, който  чрез слово по мегафон подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак: „Така не могат да продължават тези неща,  време е да се събудим! Ето ги черните,  които виждате! През нощта  е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!”.