Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество в Регистрационно-приемателния център в  гр. Харманли

9 Ноември 2020 г.

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, собственост на Държавна агенция за бежанците – гр. София, предоставено за ползване на Регистрационно-приемателен център – гр. Харманли – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 ноември 2020 г., около 18,40 ч., в Регистрационно – приемателен център- гр. Харманли, е възникнал битов спор между две жени от държава на произход – Сирия. Те били в едно от халетата на центъра. След като чули за спора от друг корпус на центъра излезли около 150 лица – мъже и жени. Те започнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете чужди гражданки. В резултата на тези действия били счупени три стъклопакета и входна врата. Няма пострадали хора. На място са пристигнали полицейски екипи. Установено е, че 44 мъже и жени са участвали в нарушаването на обществения ред, като трима от тях били подбудители и инициатори. По делото се извършват процесуално-следствени действия.