По 22 бързи производства на Районна прокуратура – Свиленград са осъдени 22 лица, опитали да преминат през ГКПП-Капитан Андреево с фалшиви шофьорски книжки

16 Септември 2020 г.

За периода от 1 януари 2020 г. до 16 септември 2020 г., по 22 бързи производства на Районна прокуратура – Свиленград са осъдени 22 лица, опитали да преминат през ГКПП - Капитан Андреево - шосе,общ.Свиленград, с неистинско или преправено свидетелство за управление на моторно превозно средство, като от извършителя за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност - престъпление чл.316 вр. чл. 308 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Повечето от осъдените са чужди граждани.  

Днес, 16 септември 2020 г., по обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград е осъден М.Ч., на 33 г.,  турски гражданин, за това, че на 4.09.2020 г., опитал да премине през ГКПП-Капитан Андреево –шосе,  общ.Свиленград, като представил неистинско свидетелство за управление на автомобил.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Свиленград, на М.Ч. е наложено наказание от 8 месеца  „лишаване от свобода“  условно с изпитателен срок от 3 години.

На 4.09.2020 г., на ГКПП Капитан Андреево – шосе, общ. Свиленград, при влизане от Република Турция в Република България, пристигнал лек автомобил, марка „Мерцедес“, с немски регистрационен номер, управляван от М.Ч. По време на паспортния контрол дежурният граничен полицай извършил проверка на представеното от водача белгийско свидетелство за управление на автомобил.  Установило се, че шофьорската книжка е неистинска. Делото е приключило като бързо производство. Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.