По искане на прокуратурата съдът остави в ареста Йоана Чолакова, обвинена за участие в групата Васил Божков, 1 млн. лева остава гаранцията на сина му

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определенето на първоинстанционния съд, с което бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1 млн. лева на Антон Божков, обвинен за изпиране на пари по поръчение на ръководената от неговия баща организирана престъпна група.

Минути по-късно друг състав на Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определената от първата инстанция мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Йоана Чолакова. Бившата секретарка и началник на кабинета на Васил Божков в „Нове холдинг“ е привлечена към наказателна отговорност за участие в същата организирана престъпна група.

Двата съдебни съства приеха, че по отношение и на двамата обвиняеми събраните доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че са извършили предтъпленията, за които са обвинени. Както и че не е преминала опасността да извършат друго престъпление, в т.ч. да заличават или манипулират доказателства и да влияят на свидетели.

Антон Божсов следва да внесе гаранцията в пари в размер на 1 млн. лева в 14-дневен срок.

Определенията на Апелативния специализиран наказателен съд са окончателни и не подлежат на обжалване.


виж още ...