Съдът се е произнесъл по искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мерки за неотклонение спрямо обвиняеми за незаконно държане на голямо количество марихуана в къща за гости в с. Бождово

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е определил мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо петима обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 354а, ал.2, изр. 2, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 НК. Шестият от привлечените към наказателна отговорност за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение е с определена парична гаранция в размер на пет хиляди лева.

Припомняме, че досъдебното производство е било образувано на 21.01.2020 г., след като в два имота в с. Бождово, община Сандански, е бил открит коноп (марихуана) с тегло около 35,605 килограма. Общата стойност на дрогата възлиза на 142 420 лева.

Обвиняемите са от гр. Сандански и с. Поленица. По-голямото количество наркотик било държано в къща за гости, собственост на единия от тях, както и в друг негов имот в същото село.


виж още ...