Районна прокуратура-Димитровград привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за кражба
Районна прокуратура-Димитровград привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за кражба

 Районна прокуратура- Димитровград привлече като обвиняем А.Н., на 31 г., за това, че на 14 октомври 2019 г., в гр. Хасково и в гр. Димитровград, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство е отнел чужди движими вещи – от апартамент в гр. Димитровград сумата от 10 лева и златен синджир от апартамент в гр. Хасково – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. В момента обвиняемият А.Н. се намира в болница с фрактура на крака, след като при кражбата от апартамента в гр. Димитровград е скочил от прозорец на жилището, когато разбрал, че собственичката се прибира.

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Димитровград да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо него. Установява се и съпричастността и на други лица към извършеното деяние.  


виж още ...