• След разследване на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 46-годишен мъж за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител и повреждане на имущество на МВР

  След извършено разследване, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, е осъден Г.М., на 46 г., с влязло в сила споразумение, като извършител на следните престъпления:

  -          на 20 септември 2018 г. в гр.Казанлък, обл. Стара Загора            , в сградата на РУ на МВР-Казанлък, в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил нецензурни думи и обиди към четирима полицейски служители и повредил имущество – врата, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325 ал.5 във вр. с ал.2 вр.с ал. 1 ,във вр. с чл. 29 ал. 1 б.“а“ и „б“  от Наказателния кодекс.

 • По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже за кражба

  По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо Илчо Г., на 30 г. и  Иван Г., на 32 г., за извършена домова кражба в гр. Николаево, обл. Стара Загора. На двамата мъже е предявено обвинение за това, че на 9 февруари 2019 г. в гр.Николаево,  в условията на продължавано престъпление и чрез използване на взломен способ и техническо средство-метална пръчка, в съучастие помежду си са отнели множество вещи – килими, маси, спално бельо, посуда, дрехи и др. вещи от владението на 44-годишна жена, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.4, във вр. с чл.194 ал.1, във връзка с чл.26 ал.1 , във вр. с чл.20 ал.2, във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

 • Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо полицейски служители за грабеж и подкуп, взет чрез изнудване

  Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.А., на 33 г.,  и С.М., на 45 г., за това, че в съучастие като извършител и в съучастие с неизвестен извършител, са отнели чужди движими вещи – 5 000 кутии цигари, марка „Busi-nees royals“, на обща стойност 37 500 лева, 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи, всичко отнето на обща стойност 41 500 лева, от владението на М.М., с намерението противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери – престъпление по чл. 199 ал. 1 т.1 във вр. чл. 198 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото е установено, че обвиняемият П.А. през посочения период бил служител на ОД на МВР-Пловдив.

 • Районна прокуратура-Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 58-годишен мъж за телефонни измами

  Днес, 15 февруари 2019 г., Районна прокуратура- Казанлък внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П., на 58 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 16 януари 2019 г. до 11 февруари 2019 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, на три пъти, в условията на продължавано престъпление и в съучастие с други лица, се е представял за длъжностно лице -  служител на МВР и за лекар, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у три лица – 75-годишен мъж, като му е причинил имотна вреда в размер на 10 300 лева, 69-годишна жена, като й е причинил имотна вреда в размер на 4 400 лева, като е направил опит да причини имотна вреда в размер на 5 735 лева на 72-годишна жена – престъпление по чл.210 ал.1 т.1 вр. с чл.209 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

 • По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишна жена за кражба на вещи в опасен рецидив

  По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишната Д.Ж. привлечена като обвиняема за това, че в периода 3 януари 2019 г. до 4 януари 2019 г. в гр.Николаево, обл. Стара Загора, от частен дом, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с 24-годишния А.А., е отнела чужди движими вещи – 1 бр. кухненска разтегателна маса, 2 бр. килими, 1 бр. телевизор, 1 бр. електрическа  кана за вода, 1 бр. електрическа печка, 1 бр. печка за отопление на дърва, дрехи, посуда  и др., всичко на обща стойност 400 лв., от владението на собственичката им, без нейно съгласие, с намерение  противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1,вр. с чл. 194, ал.1, вр. с чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с ал.1  от Наказателния кодекс.

 • Главният прокурор е наградил Десислава Калайджиева, прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора, за висок професионализъм

  Главният прокурор Сотир Цацаров е наградил прокурор Десислава Калайджиева от Районна прокуратура-Стара Загора. Предложението за нейното поощряване е направено от административния ръководител – районен прокурор Гриша Мавров, който й връчи наградата пред колегите на 13.02. 2019 г. 

  Прокурор Десислава Калайджиева е наградена с отличие “Служебна благодарност“ и с грамота за проявен висок професионализъм и образцово  изпълнение на служебните задължения през 2018 година.

 • Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за пожара в с. Войводиново, обл. Пловдив

  Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за възникнал на 10.02.2019 г. пожар в предприятие в с. Войводиново, обл. Пловдив.

  До момента са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на документи. Предстои извършване на допълнителни огледи и назначаване на пожаротехническа и химическа експертизи, които да установят причината за възникване на пожара. Разследването по случая продължава.

 • Главният прокурор е наградил Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, и прокурорите и съдебните служители за постигнати високи резултати в работата

  Главният прокурор Сотир Цацаров е наградил административния ръководител на Районна прокуратура - Пловдив – Чавдар Грошев с грамота – „Служебна благодарност“ за отлично изпълнение на служебните задължения. Със знак „За заслуга“ за постигнати високи резултати през 2018 г. са отличени и прокурорите и съдебните служители от Районна прокуратура-Пловдив. Наградите бяха връчени в края на миналата седмица от Гергана Мутафова, член на Висшия съдебен съвет, която бе гост на годишния анализ за резултатите от работата на Районна прокуратура - Пловдив през 2018 г.

 • Районна прокуратура-Пловдив извършва разследване за изготвяне на неистински документи

  Днес, 11 февруари 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Г.К., на 47 г. за това, че изготвил, държал и укрил предмети и материали, предназначени или послужили за съставяне или преправяне на официални документи - престъпление по чл 308 ал. 7 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

 • 59 лица са осъдени за съжителство с непълнолетни и малолетни по досъдебни производства на Районна прокуратура-Казанлък през 2018 г.

  През 2018 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са наблюдавали общо 104 новообразувани досъдебни производства за престъпления по глава четвърта от Наказателния кодекс „Престъпления против брака и семейството“, като 60 от тях са за съжителство с непълнолетни. 34 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, които живеят без брак на съпружески начала с лица от женски пол, които нямат навършени 16 години, 14 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, които са склонили/улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст,