Прокурори от Райнланд-Пфалц-Германия на посещение в Апелативна прокуратура

13 Юни 2011 г.

В рамките на сключеното на 19-21 октомври м.г. в гр. Кобленц, Германия, между Апелативния прокурор на ВТАП г-жа Аня Димова и Главния прокурор на Кобленц г-н Ерих Юнг договорно споразумение за професионално и колегиално сътрудничество, на 14 юни 2011...

В рамките на сключеното на 19-21 октомври м.г. в гр. Кобленц, Германия, между Апелативния прокурор на ВТАП г-жа Аня Димова и Главния прокурор на Кобленц г-н Ерих Юнг договорно споразумение за професионално и колегиално сътрудничество, на 14 юни 2011 г. в гр. Велико Търново пристига петчленна делегация от висши прокурори от провинция Райнланд-Пфалц, водена от Главния прокурор на провинцията – г-н Ерих Юнг.

В продължение на три дни немските прокурори ще запознаят 20 от българските си колеги от целия Великотърновски апелативен регион с актуални проблеми относно правомощията на германската прокуратура в досъдебното производство, използването на СРС в съдебната фаза от германските съдилища и търговията на хора с цел сексуална злоупотреба. Предвидено е гостуване в сградата на Съдебната палата за запознаване с организацията и условията за работа на ВТАП, както и разглеждане на историческите и културни забележителности на старата ни столица.

 

Борис Миновски - говорител на АП В. Търново