По искания на Районна прокуратура – Търговище двама мъже, обвиняеми за извършването на кражба от частен дом, остават в ареста

22 Април 2024 г.

По искания на Районна прокуратура - Търговище двама мъже на възраст 49 г. и 56 г., привлечени към наказателна отговорност за това, че извършили кражба на голяма сума пари и златни накити от частен дом, в съучастие и използвайки техническо средство, остават в ареста.

Престъплението е извършено на 19 април 2024 година, преди обяд. Й.Б. и А.А. проникнали в частен дом, чрез отключване на входна врата с помощта на техническо средство, и извършили кражба на голяма сума пари в български левове и турски лири. Откраднали и златни накити. След посегателството двамата потеглили в неизвестна посока с автомобил.

В резултат от бързи действия, предприети от служители на ОД на МВР – Търговище, Й.Б. и А.А. били задържани на входа на град Варна. При претърсване на лекия автомобил, с който се придвижвали, са открити 5810 лева и 2715 турски лири, както и златни бижута. Двамата са обвинени за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК и са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес бе определено те да търпят най-тежката мярка – задържане под стража.

Определенията на Районен съд – Търговище подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.