Официално откриване на нова сграда на Районната прокуратура и Административния съд се състоя в гр. Благоевград

19 Април 2024 г.

Официално откриване на нова сграда на Районната прокуратура и Административния съд се състоя в гр. Благоевград

Днес, 19.04.2024 г., на официална церемония се откри новата сграда на Районната прокуратура и Административния съд на ул. „Крали Марко“ № 2 в гр. Благоевград.

Събитието беше уважено от много гости – представители на съдебната власт и органи на местното самоуправление, академичните среди и адвокатското съсловие, на Българската православна църква.

През 2017 г. Комисия „Управление на собствеността“ на Висшия съдебен съвет предприе действия за безвъзмездно придобиване от Община Благоевград на сградата за нуждите на Административния съд и Районната прокуратура в гр. Благоевград. Година по-късно е извършено проектиране на строително-монтажните работи на обекта, а първата копка е направена през 2021 г. След извършен основен ремонт имотът е въведен в експлоатация в края на 2023 г.

Заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура – София Емилия Русинова от името на ръководството на Прокуратурата на Република България поздрави колегите с техния модерен и функционален дом и им пожела достойно да служат в полза на обществото и затвърждават авторитета на съдебната власт в града.

Официалното събитие приключи с водосвет за здраве, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от епархията.