Районна прокуратура - Бургас ръководи разследване за хулигански действия, извършени по отношение на водач на линейка, отзовал се на повикване за пътен инцидент край село Руен, обл. Бургас

18 Април 2023 г.

Районна прокуратура - Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за хулигански действия, извършени по отношение на водач на линейка, който се е отзовал на повикване след пътен инцидент, при който е пострадало дете. 

Престъплението е извършено на 15.04.2023 г. между селата Ябълчево и Руен, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл. 325, ал.1 от НК. Установено е, че лица са извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нахвърляйки се срещу водача на линейката.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, сред които и самият пострадал. Иззети са видеозаписи, които да спомогнат на служителите на ОД на МВР - Бургас да установят конкретните извършители на деянието.

Предстои да бъде извършена и медицинска експертиза, чието заключение да установи конкретните наранявания на пострадалото лице.