Районна прокуратура-Пловдив за два дни внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен мъж за посегателство срещу лекар от Спешна помощ

5 Февруари 2016 г.

За два дни РП-Пловдив внесе обвинителен акт по бързо производство срещу Димитър Мичков, на 51 г. от гр. Пловдив,  за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист – престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от НК.

За два дни Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по бързо производство срещу Димитър Мичков, на 51 г. от гр. Пловдив,  за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист – престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс. През това време под ръководството на наблюдаващия прокурор Христо Георгиев са били извършени огледи, разпити на свидетели и на обвиняемия, както и изготвено заключение по медицинска експертна справка.

Делото ще се гледа днес, 5 февруари 2016 г., в Районен съд-Пловдив.

Обв. Димитър Мичков е предаден на съд за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив и така му  причинил лека телесна повреда. На същата дата, около 7,30 часа,  обв. Мичков се е намирал в района на Централна жп гара в гр. Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. Извършена е проба с уред „Алкотест дрегер“, който отчел над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловдив, за да се провери здравословното му състояние. При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, обв. Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар.

Делото по бързото производство срещу Димитър Мичков ще се разгледа днес от 13,30 часа, в 10 зала, в Районен съд-Пловдив.