Районна прокуратура-Пловдив постигна две осъдителни присъди по бързи производства за държане на цигари без бандерол за над 80 000 лева

25 Януари 2016 г.

РП-Пловдив постигна за три дни осъдителна присъда по бързо производство срещу 36-годишния Никола Димитров, от гр. Пловдив, за държане на акцизни стоки без бандерол  в големи размери – престъпление по чл. 234 ал. 2 точка 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив постигна за три дни осъдителна присъда по бързо производство срещу 36-годишния Никола Димитров, от гр. Пловдив, за държане на акцизни стоки без бандерол  в големи размери – престъпление по чл. 234 ал. 2 точка 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Димитров е признат за виновен за това, че на 19 януари 2016 г. в апартамента си  на ул. „Крайна“ в гр. Пловдив е държал 11 564 кутии цигари без бандерол на обща стойност 80 000 лева. За три дни Районна прокуратура-Пловдив е извършила разпити на свидетели, иззела е веществени доказателства, назначила  е оценъчна експертиза, чието заключение е било изготвено за 24 часа, и е внесла делото в съда.

На 22 януари 2016 г. Никола Димитров е осъден от Районен съд-Пловдив на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Той е безработен. Пред разследващите заявил, че получил цигарите от непознато лице с бял бус в кв. „Столипиново“ в гр. Пловдив. Съдебният акт на Районен съд-Пловдив е влязъл в сила след споразумение на прокуратурата и обвиняемия, и е окончателен.  

По искане на Районна прокуратура-Пловдив, след одобрено споразумение от съда, на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, по бързо производство е осъден Григор Иванов, на 37 г., от гр. Пловдив, за държане на акцизни стоки без бандерол в немаловажен случай – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс. Григор Иванов се е признал за виновен за това, че на 13 януари 2016 г. е държал в жилището си на ул. „Кармен“ в гр. Пловдив общо 399 кутии цигари без бандерол на обща стойност 2 196 лева. Той е безработен. Съдебният акт на Районен съд-Пловдив е влязъл в сила на 21 януари 2016 г. и е окончателен.