Районна прокуратура-Пловдив задържа и привлече като обвиняем 18-годишен младеж за увреждания и серия кражби от автомобили

14 Януари 2016 г.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по две досъдебни производства Персиян Г., на 18 г. от гр. Пловдив, за кражби на чужди движими вещи от владението на множество лица без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои...

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по две досъдебни производства Персиян Г., на 18 г. от гр. Пловдив, за кражби на чужди движими вещи от владението на множество лица без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, както и за повреждане на чужди движими вещи в условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 195 ал. 1 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 и по чл. 216 ал. 1 и във връзка с чл. 26 от Наказателния кодекс.

По  първото досъдебно производство е установено, че за периода от 8 януари 2016 г. до 12 януари 2016 г. Персиян Г. е отнел от четири леки автомобила - радиокасетофон, джанти, нож, строителна машина и др., а други два автомобила е повредил. Колите са били паркирани на различни улици в район „Южен“ в гр. Пловдив.

По второто досъдебно производство е установено, че на 12 януари 2016 г. Персиян Г. е извършил кражби на различни вещи от три автомобила, паркирани на ул. „Славееви гори“ в гр. Пловдив, както и повредил други три автомобила.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив Персиян Г. е задържан за 72 часа. Продължават активните процесуално-следствени действия по случая.