За три дни по бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив бе осъден мъж за кражба

9 Декември 2015 г.

За три дни Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда по бързо производство срещу 25-годишния Асен Методиев, от гр. Пловдив, обвиняем за кражба на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои.

За три дни Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда по бързо производство срещу 25-годишния Асен Методиев, от гр. Пловдив, обвиняем за кражба на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 във връзка с чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс. Разследването срещу него е започнало на 2 декември 2015 г., а присъдата е произнесена от Районен съд-Пловдив на 4 декември 2015 г.

Асен Методиев е осъден на осем месеца лишаване от свобода условно с три години и шест изпитателен срок. Той е признат за виновен за това, че на 2 декември 2015 г. чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разбиване на врата, е отнел чужди движими вещи – три броя автомобилни гуми с три броя алуминиеви джанти от склад на площад „Съединение“ в гр. Пловдив.

Установено е, че Асен Методиев е поставил всяка една от автомобилните гуми с джантата, монтирана към нея, в черен найлонов чувал и ги е изнесъл от склада. Асен Методиев се е признал за виновен и изразил съжаление за постъпката си.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд-Пловдив.